Politibetjente om instruktør: Han hader os

Skrevet af admin

29/10/2015

Dagens topnyheder

Quentin Tarantino har med sin fascination for vold og våben skabt nogle af Hollywoods mest ikoniske forbryderfilm, siden han indspillede "Håndlangerne" i 1992 om et diamantkup, der går grueligt i Los Angeles.

Men hans film har givet ham lige så mange venner som fjender, og nu er han kommet på kollisionskurs med flere politiforbund i USA, efter at han talte til en demonstration mod politivold.

- Når jeg ser mord, kan jeg ikke lade stå til. Jeg er nødt til at kalde et mord for et mord, og jeg er nødt til at kalde morderne for morderne, sagde han ifølge avisen The Huffington Post.

Det har fået politifagforbundene i storbyerne Los Angeles, New York og Philadelphia til at opfordre til en boykot af Tarantinos kommende film "The Hateful Eight". 

- Tarantino har gennem sine handlinger vist, at han er imod politiet. Han har tjent godt på sine film, der promoverer vold og respekt overfor kriminelle. Det viser sig, at han også hader politibetjente, skriver John McNesby, der er præsident for fagforeningen i Philadelphia.

Politiforeningerne er særligt stødte over timingen for Tarantinos kommentarer. Tarantinos tale kom nemlig få dage efter, at den 33-årige betjent Randolph Holder blev skudt og dræbt under tjeneste i New York.

- Der er ikke plads til opildnende retorik, der gør politibetjente endnu mere udsatte, end de allerede er. Vi støtter fuldt ud boykotten af Quentin Tarantinos film. Hadefuld retorik, der dehumaniserer politiet og opfordrer til angreb på os, siger Craig Lally, der er præsident for fagforeningen i Los Angeles. 

Tarantinos kommende film "The Hateful Eight" er en western om en gruppe dusørjægere, og den har dansk premiere den 7. januar efter årsskiftet.

/ritzau/FOKUS