Politibil ræsede med i ulovligt gadeløb

Episoden, der fandt sted 6. juli, udspillede sig ved Jordbrolänken syd for Stockholm, hvor feltet af 32 fartglade bilister ifølge flere svenske medier dystede om 200.000 svenske kroner. Politibilen var ellers blevet kaldt til stedet for at stoppe gadeløbet. Men i stedet valgte den ifølge vidner at køre om kap med en grå Hyundai.

»De lo af den anden fører og gav fuld gas. Der er ingen tvivl om, at de vidste, hvad der var tale om,« siger et vidne ifølge Expressen.

Politibilen hørte til Södertörn Politi, der har bekræftet, at det var deres personale, der kunne ses på videoen. Tidligere fordømte politiet betjentenes opførsel, men nu går meldingen i en anden retning.

»De deltog ikke aktivt,« siger den øverste politichef ved Södertörn Politi Christan Agdur til Aftonbladet. Ifølge avisen venter der heller ikke politibetjentene en reprimande med mindre, det bliver bevist at de deltog aktivt.

Da der var kommet flere patruljer til opløste politiet racerløbet. Strækningen, hvor løbet fandt sted bliver ofte brugt til gaderæs. Så sent som lørdag blev to personer kvæstet, da tre biler kørte sammen ved et lignende gadeløb samme sted.

Dagens Gossip