Politichef: Bombemand i Bangkok var del af et netværk

Skrevet af admin

19/08/2015

Dagens topnyheder

En mand, der formodes at have plantet en bombe i Bangkok, er del af et større netværk, siger Thailands øverste politichef.

Bombeangrebet, der er uden fortilfælde i Bangkok, kostede 20 mennesker livet, heriblandt 11 turister.

Tilstanden er kritisk for 68 andre, der var i nærheden, da bomben mandag aften eksploderede i en hinduistisk helligdom i et af byens travleste kvarterer.

Ingen har taget skylden for bomben, og derfor er det fortsat et mysterium, hvem der stod bag.

- Det er et netværk, siger politigeneral Somyot Poompanmoung til journalister uden at uddybe det nærmere.

Han forklarer sig dagen efter, at en overvågningsvideo viser den formodede geringsmand - en ung mand i gul t-shirt og med briller - efterlade en rygsæk i helligdommen kun øjeblikke før, eksplosionen lyder.

- Vi mener, der må være folk, der hjælper ham, thai-folk, siger han.

- Jeg mistænker ikke én person, jeg mistænker mange, Jeg er sikker på, at der er thaier involveret, men jeg siger ikke, at det bare er thaier, eller at det er udlændinge, tilføjer politichefen uden at konkretisere, hvem politiet leder efter.

Der har tidligere været gættet på, at det kunne være vrede muslimske grupper fra det sydlige Thailand eller modstandere i det nordlige Thailand af landets militærjunta, som kan stå bag.

Myndighederne har udlovet en dusør på en million baht (knap 190.000 kroner) til den eller de, som kan give oplysninger, der gør det muligt for politiet at anholde de skyldige.

Den hinduistiske Erawan-helligdom blev onsdag genåbnet, og munke førte an i bøn, efter der var ryddet op efter det voldsomme bombeanslag.

/ritzau/AFP