Politichef i Köln fritaget for tjeneste efter overgreb

Skrevet af admin

08/01/2016

Dagens topnyheder

Politichefen i Köln er blevet fritaget for tjeneste efter de omfattende seksuelle overfald på mange kvinder i byen nytårsaften. Det oplyser kilder i delstatens regering til Reuters.

Politichef Wolfgang Albers og mange af hans underordnede har været udsat for voldsom kritik, efter at et ukendt antal kvinder blev seksuelt krænket af mange af de omkring 1000 udenlandske mænd, som nytårsaften befandt sig ved Kölns banegård og byens domkirke.

- Den 60-årige Wolfgang Albers er nu på "midlertidig pension", siger Ralf Jäger, som er indenrigsminister i Nordrhein-Westphalen - den tyske delstat, hvor Köln ligger.

- Min beslutning er nødvendig for at genvinde offentlighedens tillid til, at politiet i Köln har handlekraft og kompetence. Ikke mindst på baggrund af de kommende store begivenheder, siger Jäger med henvisning til det store traditionelle karneval i næste måned.

Albers afviste først alle krav om at træde tilbage. Tyske journalisters fagforening sagde i en erklæring fredag, at Albers har fremsat ukorrekte oplysninger om overfaldene.

Sagens betydning blev fredag understreget, da forbundskansler Angela Merkel og hendes regering lovede, at der bliver slået hårdt ned på aggressive flygtninge og migranter, der bryder loven.

Ifølge tysk politi var omkring 1000 mænd af "arabisk eller nordafrikansk oprindelse" samlet foran banegården nytårsaften. I mindre grupper omringede mændene en lang række kvinder, befamlede dem og stjal deres ejendele.

Mindst 121 kvinder har anmeldt overgreb fra befamling og røveri til mindst en fuldbyrdet voldtægt.

De tyske myndigheder siger, at de fleste af de mistænkte er asylansøgere. Mindst 31 af de mistænkte er blevet identificeret. 18 af dem er asylansøgere. Blandt de mistænkte er 9 algeriere, 9 marokkanere, 5 iranere, 4 syrere, 2 tyskere og 1 iraker.

Masseovergrebet i Köln har vakt forargelse i Tyskland og blusset op under debatten om de mange asylansøgere, der kommer til landet.

/ritzau/Reuters