Politichefer får lønbonus for samme antal indbrud

Skrevet af admin

06/01/2014

Mest læste i dag

Tyveknægte landet over skal blot trække i arbejdstøjet i samme grad som sidste år, før Rigspolitiet uddeler lønbonus til politidirektørerne i landets politikredse i 2014.

Det viser Justitsministeriets såkaldte resultatkontrakt med rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg for 2014, hvor målet er at komme under 42.513 indbrud på landsplan, når året går på hæld.

Sidste år er der indtil nu anmeldt 41.921 indbrud, så hvis tyvene blot stjæler i samme omfang, er bonussen sikret, selvom Danmark har det højeste antal indbrud per indbygger i EU.

- Det er lykkedes allerede efter 2013 at leve op til vores mål, som vi havde sat for udgangen af 2014. Vi har dog lavet flerårige mål, som vi ikke justerer løbende, siger politidirektør Svend Larsen ved Rigspolitiet.

- Det går godt med at få antallet af indbrud ned, men det er noget, hvor vi stadig ligger for højt i forhold til sammenlignelige lande. Derfor vil vi med kontrakten fastholde fokus på indbrudsområdet.

Den udmelding vækker glæde hos Forsikring og Pension, brancheorganisationen for de danske forsikringsselskaber.

- Vi kan mærke, at politiet har et meget højt fokus på indbrud, og det er vi glade for i forsikringsbranchen, siger underdirektør Hans Reimann-Carlsen og fortsætter:

- Det er vigtigt, at politiet også i år prioriterer de alt for mange indbrud, vi har i Danmark. Det er en utrolig ubehagelig oplevelse at komme hjem til et hus, der er gennemrodet, og indbrud koster både forsikringsselskaberne og kunderne dyrt.

For at hjælpe politiet med at standse tyvenes huskeren opfordrer Hans Reimann-Carlsen danskerne til at tage forholdsregler mod indbrud og blandt andet anskaffe sig robuste døre, vinduer og låse.

Hvis politicheferne lever op til alle mål ved udgangen af 2014, kan de få op mod 80.000 kroner i bonus.

/ritzau/