Politidrabsmand kan have lidt af posttraumatisk stress

Skrevet af admin

20/07/2016

Dagens topnyheder

Gavin Long, der mistænkes for at have skudt og dræbt tre politibetjente i Baton Rouge i den amerikanske delstat Louisiana søndag, led af posttraumatisk stress.

Det oplyser en kilde tæt på efterforskningen til CNN.

Gavin Long sluttede sig til det amerikanske marinekorps i 2005 og har blandt andet været udsendt som marineinfanterist i Irak.

Politiinspektøren i Louisiana sagde mandag, at den 29-årige afroamerikaner i søndagens angreb bevidst gik efter at dræbe betjente.

- Der hersker ingen tvivl om, at disse betjente blev angrebet og dræbt med overlæg. Det var en velovervejet handling mod dem, som arbejder med at beskytte dette samfund hver eneste dag, sagde Mike Edmonson ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Gavin Long dræbte tre betjente og sårede tre andre, før han selv blev skudt og dræbt af politiet.

Én af de skudramte betjente er fortsat i kritisk tilstand, fortæller politichef i Baton Rouge Sid Gautreaux onsdag.

- Betjent Nicholas Tullier kæmper i øjeblikket for sit liv, siger han til CNN.

Nyhedsbureauet Reuters har kigget nærmere på den mistænktes profiler på sociale medier. Her ser det ud til, at han 10. juli - en uge inden skyderiet - lagde en video på YouTube, hvor han siger, at han er træt af den behandling, sorte amerikanere udsættes for.

Samtidig antyder han, at kun vold og økonomisk pres kan ændre på dette.

- Det handler kun om at slå tilbage eller om penge. Det er det eneste, de går op i, siger han ind i kameraet.

- Omsætning og blod, omsætning og blod, omsætning og blod.

I en anden video siger han, at hvis der "skulle ske ham noget", så skal seerne vide, at han "ikke var knyttet til" en bestemt bevægelse eller gruppe.

Tidligere på måneden blev fem politibetjente dræbt i Dallas, Texas, og mindre end en uge efter blev to retsbetjente dræbt i Michigan.

/ritzau/