Politiet advarer: Begå ikke denne brøler, når du bestiller ferie

Skrevet af Sol Stoffregen

18/02/2016

Dagens topnyheder

Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer folk til at være ekstra opmærksomme, når de bestiller ferieboliger til sommerferien.

Det sker, efter ordensmagten er blevet kontaktet af flere borgere, der er blevet franarret penge i forsøget på at få familiens sommerferieplaner på plads.

Læs også: Advarsel: Tyve brød ind i 50 boliger efter at have ‘researchet’ på nettet

På nuværende tidspunkt og et par måneder frem er der mange, der bestiller ferieboliger i udlandet til brug i sommerferien, men man skal træde varsomt, lyder det fra politiet, hvis ikke man vil ende med at betale i dyre domme for en fiktiv feriebolig.

Der har været tilfælde med borgere, som troede, at de lejede en lejlighed gennem det kendte Airbnb, men de blev sendt videre til en anden mail, hvor de betalte penge til “udlejeren" - der var en en bedrager.

Læs også: Advarsel: Slet sms'er fra dette nummer øjeblikkeligt

Det viste sig nemlig, at lejlighederne ikke eksisterede. Den fejl kostede en dansk mand 2500 euro svarende til ca. 18.650 danske kr. Og det er meget svært for dansk politi at gøre noget ved den slags sager, så ofrene ser som regel ikke deres penge igen.

Den bedste måde at undgå den slags bedrageri, er ved at leje ferieboliger gennem bureauer, som man i forvejen har kendskab til, eller via private, hvor man i forvejen ved, at der er hold i lejeaftalen, anbefaler politiet.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler: