Politiet advarer: Derfor skal du ikke bruge facebooks nye like-knapper

Siden februar i år har den populære sociale tjeneste facebook givet os brugere mulighed for at bruge mere end blot en like-knap.

Efter årevis af efterspørgel på andre reaktionsknapper, lancerede facebook således humørikoner, som udtrykker blandt andet overraskelse, sorg, vrede eller kærlighed frem for “kun” et like.

Nu advarer belgisk politi dog brugere mod at benytte ikonerne, skriver det britiske medie Mirror.

- Facebook misser aldrig en chance for at forbedre indsamlingen af data om os brugere, og det beviste de igen i februar. Nogle af os har spurgt os selv, hvorfor de begrænsede ikonerne til seks af slagsen, skriver politiet i en pressemeddelelse. 

Ordensmagten minder derefter om, at facebook er en virksomhed, hvor brugerne er produktet, og at viden om os dermed sælges videre til højest bydende.

- Ved at indskrænke antallet af ikoner til seks, regner facebook med, at du udtrykker dine tanker og følelser lettere, og på den vis kan algoritmerne, som lægger til grund for facebook, gøres mere effektive. Med hvert klik, bliver det dermed muligt at afløse den type indhold, som eksempelvis gør dig i godt humør. 

På den vis aflæser facebook, hvornår du er på tjenesten (fx om aftenen), hvad du bliver i godt humør af eller kan lide og ikke lide osv., og den information er guld værd for annoncører, der forsøger at målrette reklamer for deres produkter bedst muligt.

Alt i alt skal du derfor tænke dig ekstra godt om inden hvert klik, hvis du vil bevare dit privatliv, lyder advarslen.

 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip