Politiet advarer: Falske 1000-kronesedler brugt i Kalundborg

Siden den 18. juli har falskmøntnere i mindst fire tilfælde langet ugyldige pengesedler over disken hos forretningsdrivende i Kalundborg.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til Dagens.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

- De falske sedler er blandt andet brugt i pølsevogne og grillbarer, siger politikommissær Per Kragh fra lokalpolitiet i Kalundborg til Dagens.dk.

Politiet opfordrer nu borgere til at være ekstra opmærksomme.

- Det er ikke særlig professionelt udført. Hvis man bruger to sekunder på at kigge efter, så kan man sagtens se, de er falske. Der er jo heller ikke mange, der går rundt med 1000-kronesedler i dag, så jeg synes, det er ret tydeligt, forklarer Per Kragh, der ikke vil gå i detaljer med, hvordan de falske sedler er fremstillet.

Det kan ikke afvises, at der er flere falske pengesedler i omløb.

- Slet ikke. Og sådan nogle sedler kan nå at skifte hænder mange gange. Det er derfor, man skal være ekstra opmærksom, understreger Per Kragh og fortsætter:

- Det er jo heller ikke sikkert, at den er ham, du har fået den af, der har fremstillet den. Det eneste, vi kan gøre, er at prøve at efterspore.

Ægte pengesedler har vandmærke, sølvtråd og hologram. Nærmere beskrivelse af pengesedlers sikkerhedselementer kan ses på Nationalbankens hjemmeside. Falskmøntneri efter straffelovens § 166 kan straffes med fængsel indtil 12 år.

Dagens Gossip