Politiet advarer mod røg fra brand i Odense

Et bilværksted på Selleshøjvænget i den sydlige del af Odense brød søndag formiddag i brand, og søndag aften er ilden endnu ikke slukket. Brandvæsnet arbejder stadig på stedet.

Værkstedet indeholder blandt andet dæk og forskellige væsker. Derfor advarede politiet søndagen igennem borgere i området og bilister på motorvejen mod røgen fra den voldsomme brand.

Men tidligt søndag aften kunne advarslen ophæves.

- Røgen er aftaget så meget, at den ikke længere er til gene i området, men det brænder stadig i autoværkstedet, og det vil det gøre i mange timer endnu, siger vagtchef Lars Fredensborg fra Fyns Politi til Ritzau kort før klokken 19.

Ilden opstod, da en medarbejder på værkstedet, der er specialiseret i såkaldte amerikanerbiler, var i gang med at svejse i bunden af en bil.

Under svejsningen gik der ild i noget Tectyl i et hulrum i bunden af bilen, oplyser vagtchef Kim Munksgaard, Fyns Politi. Tectyl er et olieholdigt produkt, som bruges til undervognsbehandling af biler.

Ilden bredte sig hurtigt, og branden har dagen igennem givet en meget kraftig røgudvikling.

Søndag aften er værkstedsbygningen på 2000 kvadratmeter brændt ned til grunden. På en nærliggende bygning er førstesalen brændt ned.

Brandvæsen, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og politiet arbejder stadig på stedet med at bekæmpe ilden og rive den udbrændte førstesal på villaen ned.

/ritzau/

Dagens Gossip