Politiet advarer om denne mand: Han spreder falske pengesedler flere steder i landet

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har man for tiden travlt med at efterforske en større sag om falske penge.

Politiet ransagede for et par uger siden en række forskellige adresser i byerne Dannemare, Nørre Alslev og Fuglebjerg.

To personer blev i den forbindelse varetægtsfængslet i sagen, hvor falske 500-kronesedler er blevet brugt som betaling i forskellige butikker på Sydsjælland, Falster og Lolland igennem de seneste par måneder.

Varetægtsfængslingen af en 25-årig kvinde og en 43-årig mand har dog ikke fået sat en stopper for brugen af de falske penge, da der lørdag den 12. juni ved to-tiden om eftermiddagen blev betalt med en falsk 500-seddel i Dagligbrugsen i landsbyen Mogenstrup syd for Næstved.

Læs også: Politiet efterlyser falske pengesedler: Sådan spotter du dem

En ukendt mand betalte her med en pengeseddel identisk med de 29 falske pengesedler, der ifølge ordensmagten er blevet brugt som betaling i supermarkeder og i genbrugsforretninger. 

Beretninger fra den sydsjællandske dagligvarebutik går på, at den mistænkte mand var i besiddelse af en taske med mange af de falske pengesedler, der er trykt med serienumrene 263751H og 872828C.

Nu beder Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi offentligheden om hjælp til at få sat navn og identitet på manden, der beskrives som en ung mand, sydlandsk af udseende med håret opsat i en knold i nakken.

Samtidig oplyser politiet, at de varetægtsfængslede er 25-årig kvinde fra Nørre-Alslev og en 43-årig mand med bopæl på både Lolland og Sydsjælland.

En tredje person har været anholdt, men er nu løsladt i sagen, oplyser politiet i en pressemeddelse.

På billedet herunder kan du se, hvordan du spotter, om en seddel er uægte:

Ringen i venstre hjørne: De falske penge har to serienumre - 263751H og 872828C.
Ringen i midten: Når sedlen holdes op mod lyset, vil den ikke reflekterer lyset i forskellige farver som en ægte seddel. Dette formentlig fordi de falske sedler er lavet på en kopimaskine.
Ringen i nederste højre hjørne: Tallet her er sedlens litranummer. De falske penge har primært to forskellige - A5121H og A0112C.
Ringen i øverste højre hjørne: Papirkvaliteten er en helt anden. Politiet mener, at de uægte sedler er printet ud på en farveprinter.

Følg Dagens Efterlysninger for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip