Politiet advarer: Pas på Dankort-svindlernes nye trick

Fyns Politi advarer mod en ny form for svindel, hvor borgere bliver franarret deres Dankort med efterfølgende hævninger i automater.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Svindelen foregår ved, at den pågældende borger bliver ringet op af en person. Vedkommende hævder, at han ringer fra banken og kan se, at borgerens Dankort er udløbet og ikke kan benyttes. Personen beder om at få oplyst koden til Dankortet og fortæller, at kortet vil blive afhentet og udskiftet.

Læs mere: Pas på: Tricktyv får fingrene i dankort og pinkode med dette frække fupnummer

Under samtalen ringer det på borgerens dør. Borgeren afleverer sit kort og straks efter bliver der hævet betydelige løb.

- Vi må på det kraftigste advare om ikke at hoppe på den limpind. Man skal under ingen omstændigheder oplyse koden til sit Dankort, og man skal heller ikke aflevere sit Dankort til en vildt fremmed person, der påstår at være et bud fra banken, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Fyns Politi.

Læs mere: Politiet advarer: Svindlere banker på din dør og tilbyder hjælp

Banken bruger aldrig den form for fremgangsmåde til at ombytte et Dankort. Hvis et Dankort udløber, bliver der automatisk fremsendt et nyt fra pengeinstituttet.

Foreløbig har politiet modtaget tre anmeldelser.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip