Politiet advarer: Pas på svindlere, der stor-snyder dig på Airbnb

Skrevet af Ninna Andreasen

20/02/2016

Dagens topnyheder

Drømmer man om et ophold i en ferielejlighed i udlandet, kan hjemmesiden Airbnb være stedet at lede for mange.

Men det er ikke kun godhjertede mennesker, der ønsker at leje sit hjem ud, man kan finde på hjemmesiden. Også en række bedragere er begyndt at svindle penge ud af folk, skriver sn.dk.  

Midt- og Vestsjællands Politi har fået en håndfuld anmeldelser fra folk, som er blevet snydt, da de forsøgte at leje en feriebolig.

En af dem er en mand, der er blevet svindlet for 2500 euro - eller omkring 18.600 kroner - da han klikkede ind på en bolig på hjemmesiden. Fra Airbnb’s hjemmeside blev han sendt videre til en anden hjemmeside, hvor han skulle betale. Det gjorde han, men hjemmesiden var desværre svindel og humbug, og lejligheden fandtes slet ikke. 

Svindlen har derfor ikke noget med Airbnb at gøre, men politiet opfordrer alligevel folk at være varsomme.

- Det er jo ikke Airbnb's skyld, at borgeren er blevet snydt. Men det er vigtigt at være opmærksom på den slags, inden man betaler, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet har svært ved at gøre noget ved sagerne, fordi de kriminelle holder til i udlandet.

Læs også: Airbnb-lejligheder bruges til prostitution 

Derfor opfordrer politiet i stedet til, at man enten bruger etablerede selskaber eller bureauer, når man skal leje en ferie bolig - eller at man satser på lejligheder, som andre har anbefalet.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler: