Politiet advarer: Tricktyvene har taget nye kyniske metoder i brug

En ny form for tricktyveri har set dagens lys, og det er især ældre borgere, som det er gået udover.

Derfor er Nordsjællands Politi nu ude og advarer mod disse nye kneb.

Tricktyvene smutter med ind i deres ofrenes trappeopgange og afleder her ofrenes opmærksomhed med spørgsmål om for eksempel vejen til det nærmeste sygehus.

Mens ofrene forsøger at hjælpe, lister tricktyvene ofrenes betalingskort ud af lommer og tasker, hvorefter betalingskortene lænses for kontanter i nærliggende hæveautomater.

- Vi har ikke tidligere i samme omfang set, at tricktyvene følger med ofrene ind i deres opgange og franarrer dem deres betalingskort, som tricktyvene forinden har afluret koden til, fortæller politiinspektør i Nordsjællands Politi, Helge Holbek i en pressemeddelelse.

Læs også:Nu er det sket igen: Mobiloplader skyld i villabrand

Fordi ofrene kun sjældent opdager, at deres betalingskort er blevet stjålet, førend banken ringer og fortæller om usædvanlig aktivitet på kontoen, kan politiet normalt ikke nå ud til gerningsstedet, mens tricktyvene stadig er i området.

Derfor opfordrer Nordsjællands Politi borgerne til at hjælpe både sig selv og hinanden med at stoppe tricktyverierne.

- Indtil videre er det primært gået ud over ældre borgere, men vi vil gerne have borgere i alle aldersgrupper ind i kampen mod tricktyve – især personalet i supermarkederne. Hvis man ser noget mistænkeligt, for eksempel nogle personer, der lurer lidt for meget ved kassebåndet, så advar de andre kunder om det og bed personerne holde afstand, fortsætter Helge Holbek, der også har andre gode råd til borgerne:

Skjul pinkoden, når du bruger dit betalingskort. Hvis tyvene ikke har koden, kan de ikke hæve kontanter med kortet.

Opbevar betalingskort og pengepung tæt på kroppen, gerne i en inderlomme eller i en lille taske under frakken

Vær opmærksom på dine omgivelser. Hvis nogen forsøger at stille spørgsmål, kan det være for at aflede din opmærksomhed. Tricktyvene bruger ofte kort og spørger om rutevejledninger. På det seneste har de især spurgt om rutevejledninger til sygehuse

Sørg for, at fremmede ikke sniger sig med ind i opgangen, når du låser dig ind

Hvis du bliver bestjålet, så læg mærke til, hvordan tyvene ser ud, råb op, løb ikke efter, men ring til politiet på 114.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip