Politiet afslører 200 københavnske kokainkunder

Skrevet af admin

19/12/2013

Mest læste i dag

Københavns Politi er kommet i besiddelse af kontaktoplysninger på omkring 200 kokainkunder i København.

Afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns Politi anholdt onsdag eftermiddag to mænd på henholdsvis 27 og 37 år, der er mistænkt for at have ageret "hvide bude" - kokainleverandører.

Det oplyser afdelingen i en pressemeddelelse torsdag.

Politiet har i halvanden måned overvåget kommunikationen mellem de to hvide bude og deres kunder. Og kokainkunderne kan godt forberede sig på en opringning fra ordensmagten.

- Kunderne, der har bestilt og fået leveret ulovlige stoffer, kan forvente en henvendelse fra os i begyndelsen af det nye år, siger politikommissær ved Afdelingen for Organiseret Kriminalitet Steffen Thaaning Steffensen.

Handlerne er primært foregået over sms. Der blev ved bestilling af kokain brugt navne som Caroline og Carlo. Og stoffet kunne leveres i to forskellige styrker til henholdsvis 700 kroner og 1000 kroner per gram.

- Pusher-telefonen har været aktiv siden januar. Vi har fulgt med i trafikken på telefonnummeret den seneste halvandet måneds tid, og her er kundekartoteket på cirka 200 personer.

- De fleste har benyttet egen telefon eller firmatelefon med fast abonnement, oplyser Steffen Thaaning Steffensen i en pressemeddelelse.

Køb af kokain straffes med bøde. Første gang lyder den på 3000 kroner, anden gang på 4500 kr., og tredje gang ligger bøden på mellem 6000 og 16.000 kroner

Det ulovlige kokainkøb vil desuden fremgå af den private straffeattest i to år og af den offentlige straffeattest i 10 år.

De to anholdte bude vil blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag.

/ritzau/