Politiet afslører: 22-årig terrorist var kendt i bandemiljøet

Skrevet af admin

15/02/2015

Mest læste i dag

Manden, der menes at stå bag weekendens blodige terrorhandlinger i København, er nu identificeret.

Den formodede gerningsmand er 22 år, født i Danmark og kendt i bandemiljøet, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Manden er ifølge politiet kendt for flere kriminelle forhold vedrørende blandt andet overtrædelse af våbenloven og vold.

Ved politiets eftersøgning i området omkring Mjølnerparken og Svanevej på Nørrebro i København har politiet fundet tøj og et automatvåben, der kan svare til det, som gerningsmanden brugte under angrebet mod kulturhuset Krudttønden lørdag eftermiddag.

De tekniske undersøgelser skal nu fastlægge, om det er tilfældet, oplyser politiet.

Den formodede gerningsmand blev søndag morgen dræbt af politiets kugler på Svanevej. Her spottede betjente en mand, der svarede til signalementet af gerningsmanden fra skyderiet ved den jødiske synagoge på Krystalgade, hvor en 37-årig jødisk vagt blev dræbt.

Politiet råbte ham an, hvorefter han åbnede ild mod betjentene, der skød og dræbte den formodede gerningsmand. Manden var bevæbnet med to pistoler, oplyser Københavns Politi.

Politiet mener, at den dræbte person på Svanevej er den samme, som står bag angrebene på Krudttønden og synagogen i Krystalgade. To civile mistede livet, mens fem betjente blev såret under angrebene.

Københavns Politi oplyser, at man fortsætter efterforskningen af terrorhandlingerne i tæt samarbejde med Politiets Efterretningstjeneste. Politiet retter især sin efterforskning mod at få klarlagt den formodede gerningsmands færden før, under og efter skudattentaterne.

Det gælder blandt andet tidsrummet mellem 16.37 lørdag eftermiddag, hvor manden forlader et ejendomskompleks i Mjølnerparken på Nørrebro og frem til klokken 00.45 natten til søndag, hvor manden åbner ild mod en vagt samt to betjente foran synagogen i Krystalgade.

Desuden gælder det tidsrummet fra skyderiet i Krystalgade og frem til klokken 05, hvor ildkampen med politiet sker ved Svanevej.

Derudover skal det opklares, om hvorvidt den 22-årig har modtaget hjælp til skyderierne fra mulige medgerningsmænd.

/ritzau/