Politiet anholder 100 demonstranter i Bangkok

Skrevet af admin

18/02/2014

Dagens topnyheder

Politiet i Thailand har natten til tirsdag dansk tid anholdt adskillige demonstranter i en aktion, der har til formål at generobre de regeringsområder, der har været besat af regeringsfjendtlige demonstranter i månedsvis.

I forbindelse med aktionen er en politibetjent blevet dræbt. Det bekræfter de thailandske myndigheder.

- En politibetjent er skuddræbt, og 14 andre betjente er såret. Den dræbte politimand døde på vej til hospitalet. Han var skudt i hovedet, siger Thailands øverste politichef Adul Saengsingkaew til nyhedsbureauet Reuters.

Omkring 100 personer er blevet tilbageholdt af politiet ved energiministeriet i landets hovedstad Bangkok.

- De gjorde ingen modstand. De blev overmandet af politistyrkerne, siger Paradorn Pattanatabut, chefen for det nationale sikkerhedsråd.

Øjenvidner beretter ifølge Reuters om, at såvel demonstranter som politifolk har båret våben under sammenstødene.

Det er første gang, at et så stort antal demonstranter er blevet anholdt, siden massedemonstrationer mod landets regering begyndte for over tre måneder siden.

Demonstranterne er gået med til at åbne for en indgang til et andet regeringskompleks i den nordlige del af Bangkok, så embedsmænd har mulighed for at komme på arbejde.

Mandag fyldte vrede thailændere cement i sandsække og barrikaderede indgangen til premierministerens bolig.

Demonstranterne forlanger, at den siddende premierminister Yingluck Shinawatra træder tilbage fra posten og overlader magten til et midlertidigt folkeråd, som skal bekæmpe korruption ved hjælp af reformer, inden et nyt valg kan blive afholdt.

Premierministerens regering afholdt 2. februar et valg i et forsøg på at dæmpe urolighederne, men oppositionen boykottede begivenheden.

Oppositionen mente ikke, at et valg ville stoppe den politiske krise, der strækker sig tilbage til det militærkup i 2006, der afsatte premierministerens bror, den daværende regeringschef Thaksin Shinawatra.

/ritzau/AFP