Politiet anholder formodet hovedmand bag plyndringer

Skrevet af admin

18/02/2016

Mest læste i dag

Københavns Politi har anholdt en af de formodede hovedmænd bag flere forbrydelser mod lokale forretninger og beboere på Frederikssundvej i Brønshøjområdet. Den anholdte er en 17-årig dreng.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet er der tale om "en af de toneangivende" fra gruppen. Han er blevet sigtet for røveri og flere tilfælde af organiseret butikstyveri.

Sigtelsen lyder blandt andet på, at den 17-årige i forening med tre gerningsmænd har stjålet cigaretter og spiritus i en Netto-forretning på Frederikssundsvej. Drengen er også sigtet for at have slået en ansat i butikken.

Politiet kalder anholdelsen for "kulminationen på en målrettet indsats mod den gruppe unge, som gennem den seneste tid har skabt frygt og utryghed i lokalområdet".

Den 17-årige blev torsdag fremstillet for en dommer og fængslet i fire uger.

Retsmødet foregik for lukkede døre, og derfor har politiet ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Unges plyndring af butikker fik offentlighedens opmærksomhed, da en souschef fra en Netto-butik på Frederikssundsvej i et brev rettede direkte henvendelse til justitsminister Søren Pind (V) for at få politiet til at gribe ind.

- Jeg skriver til dig i afmagt, da jeg cirka en gang om ugen er udsat for grove butikstyverier fra unge mennesker. Når dette bliver anmeldt, og det gør det hver gang, lader det desværre ikke til, at politiet har ressourcer til at gøre noget ved sagen, stod der i brevet til ministeren.

Det fik justitsministeren til at reagere, og han skrev på Facebook, at der ville blive taget hånd om sagen.

- Det her er fuldstændigt uacceptabelt, og jeg forstår, at politiet er på sagen. Jeg har den klare forventning, at de nu sætter en stopper for de pågældende lømlers hærgen, skrev Søren Pind.

Efter anholdelsen torsdag satte justitsministeren sig igen til tasterne. Denne gang for at udtrykke sin tilfredshed med anholdelsen.

- Lovens lange arm. Anholdelserne kan ikke altid nås, før medierne skælder ud. Men arbejdet har været i gang nogen tid, og nu høstes de første frugter.

/ritzau/