Politiet anholder formodet serie-blotter fra Odsherred

En 33-årig mand er fredag eftermiddag blevet anholdt i forbindelse med en serie af blufærdighedskrænkelser over for børn i den seneste halvanden måneds tid.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Krænkelserne har fundet sted siden starten af september i området omkring Højby i Odsherred.

Det var i slutningen af september, at politiet fik en mistanke om, at det var samme gerningsmand, som i flere tilfælde havde forulempet piger i alderen 10-14 år.

Signalementet i sagerne var så enslydende, at politiet lørdag den 26. september bad offentligheden om hjælp til at finde manden.

Torsdag den 24. september anmeldte en 14-årig pige en mand for blufærdighedskrænkelse i Højby. Pigen har betegnet manden som blotter.

Dagen efter så nogle personer, der var ude og spille golf på golfbanen ved Højby, to piger komme løbende ud af et buskads med en mand i hælene. Manden forsvandt fra stedet i en mindre personbil.

Efter at politiet bad offentligheden om hjælp til at finde manden, har en mor ringet og fortalt, at hendes 11-årige datter samme eftermiddag var blevet passet op af en mand i en bil på Nordre Strandvej i Nykøbing.

Manden spurgte, om pigen ville køre med. Han forsvandt, da hun afslog og skyndte sig til sit hjem i nærheden.

I døgnrapporten fra 2. september optræder desuden en anmeldelse om en mand, der blottede sig for en seksårig pige, mens hun sad i en bil på en parkeringsplads ved Højby Strand.

Og den 13. september antastede en mand en 11-årig pige og en 11-årig dreng, der var ude og plukke bær i samme område.

Nu mener politiet altså at have fundet manden bag de mange krænkelser. Dels passer han til signalementet, dels har han en lille blå bil, som kan være den, der har været efterlyst i forbindelse med sagen.

Politiet har fundet frem til manden takket være iagttagelser, som børnene har gjort og tip fra borgere i området.

- Der er stor ros fra politiets side til de mange, der har hjulpet med at finde frem til den nu anholdte, hedder det i pressemeddelelsen.

Den 33-årige vil lørdag blive fremstillet i grundlovsforhør.

/ritzau/

Dagens Gossip