Politiet anholder ni bandefolk for trusler mod vidner

11 personer med relation til bandegrupperingen Loyal to Familia er i løbet af torsdag blevet anholdt af Nordsjællands Politi. Og efterforskningslederen, politiinspektør Morten Kaare Pedersen, forventer flere anholdelser rundt om hjørnet.

- Vi forventer flere anholdelser i sagen. Jeg kan ikke komme nærmere ind på, hvor mange vi mangler, men jeg kan roligt sige, at vi forventer flere, siger han.

Anholdelserne relaterer sig til to forskellige sager. Nogle er anholdt for kvalificeret vold og overfald mod enkeltpersoner, mens andre er anholdt for trusler mod vidner.

- Vi vil gerne sætte massivt ind, fordi der er en fuldstændig uacceptabel opførsel i miljøet, hvor flere bandemedlemmer i forening gennemfører voldelige overfald, og hvor der fremsættes trusler mod vidner, fortsætter Morten Kaare Pedersen.

Desuden har politiet i forbindelse med anholdelserne gennemført ransagninger på ti adresser i Helsingør, Fredensborg, Hillerød og København.

Aktionen er gennemført i samarbejde med Task Force Øst, der er politiets særlige bandeenhed. De anholdte er mellem 20 og 34 år.

Dagens fangst er et vigtigt skrid i arbejdet mod banderne, mener Morten Kaare Pedersen, fordi anholdelserne også sender et meget klart signal til de kriminelle.

- Vi har været aldeles opmærksomme på miljøet i en længere periode, og senest har vi set en konflikt mellem flere grupper. Derfor er vi godt tilfredse med, at vi i dag har anholdt flere personer fra bandemiljøet.

De anholdte vil efter planen blive fremstillet i grundlovsforhør fredag, hvor anklagemyndigheden vil bede om lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning, hedder det i pressemeddelelsen.

Grundlovsforhøret om vidnetrusler finder sted i Retten i Hillerød, mens sagen om kvalificeret vold skal for en dommer i Retten i Helsingør.

/ritzau/

Dagens Gossip