Politiet anholdte hundeejer og efterlod sultne hunde alene i to døgn

- Jeg mener ikke, at politiet har udført deres arbejde særlig godt i denne sag. Jeg vil strække mig til at sige elendigt!

Sådan lød kritikken søndag aften, da John Stubtoft Nielsen, Områdeformand for Furesø i Dyrenes Beskyttelse, satte sig til tasterne på Facebook.

Kritikken kommer efter, at Nordsjællands Politi torsdag aften havde anholdt hundenes ejer og efterladt dem uden mad og vand i en lejlighed i Græsted.

- Han havde et ladt våben i sin bil, og umiddelbart efter ransager politiet hans lejlighed, hvor hundene befinder sig. Politiet forlader dog lejligheden igen velvidende, at der befinder sig fire hunde i den, forklarer John Stubtoft Nielsen til Dagens.dk.

Først lørdag aften vælger politiet at tage sig af hundene. Det sker efter, at en bekymret beboer havde henvendt sig til 1812, Dyrenes Vagtcentral.

- Hun fortæller, at der i en lejlighed befinder sig fire hunde, som har været alene i lang tid, og som opfører sig voldsomt. Personalet på 1812 arbejdede meget på at få politiet ud, men det viste sig umuligt. Lørdag aften kl. 21.30 får jeg overdraget sagen, skriver John Stubtoft Nielsen på sin Facebook-profil, og fortsætter frustreret.

- Det vil sige, at politiet har været klar over, at der var fire sultne og tørstige hunde i lejligheden, men havde undladt at gøre en skid ved det. Først efter gentagne henvendelser blev de tre af hundene fjernet lørdag aften ved 23-tiden. Den sidste hund havde tilsyneladende spist sin hvalp, og den bliver først fjernet på mandag, ved en dyrlæge, skriver John Stubtoft Nielsen.

Reagerede for sent

Mandag er det fortsat uvist, hvad der er blevet af hundene og hvilken tilstand, de befinder sig i. 

John Stubtoft Nielsen kan ikke bekræftes, hvorvidt den ene hund ren faktisk havde spist sin egen hvalp, men forklarer overfor Dagens.dk, at udsagnet stammer fra den kvindelige henvender, og at han tror på hendes udsagn. 

Hos Nordsjællands Politi bekræfter man, at man torsdag aften anholdte hundenes ejer.

- Det er korrekt, at vi torsdag aften anholder en mand udenfor sit hjem. Han bliver varetægtsfængslet fredag, og så snart vi bliver gjort opmærksomme på, at der er hunde i hans hjem, så tager vi os selvfølgelig af det, siger Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Politiet hentede derfor tre af hundene lørdag aften, mens den sidste blev tilbage med fyldt mad- og drikkskål, oplyser Henrik Suhr.

John Stubtoft Nielsen er dog ikke tilfreds med politiets håndtering.

- Den henvendelsen, som politiet reagerede på, stammer fra den kvinde, som også kontaktede Dyrenes Vagtcentral. Men selvom Henrik Suhr har ret i, at man reagerede, så snart man fik henvendelsen, så ændrer det jo ikke på, at de allerede torsdag efterlod hundene alene. Politiet oplyste til henvenderen, at de allerede havde planlagt at hente hundene søndag, men det er stadig alt for sent, understreger John Stubtoft Nielsen.

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

Dagens Gossip