Politiet belønner: Rasmus fra Aarhus reddede pige fra grov voldtægt

En julefrokost i Universitetsparken i Aarhus udviklede sig noget anderledes, end 29-årige Rasmus Stilling Tougaard havde regnet med.

Tidligt om morgenen søndag den 16. december i fjor var han på vej hjem, da han hørte tumultagtige lyde fra en opgang i Ny Munkegade i Aarhus.

Uden for opgangen kunne han høre, at der foregik noget mistænkeligt bag døren. Han besluttede sig for at banke på, hvorefter døren blev revet op af en mand. Manden løb fra stedet, mens han råbte "fucking møgluder".

Bag døren lå en pige. Hun havde været udsat for et voldsomt overfald, hvor hun blandt andet havde fået banket hovedet ned i gulvet. Rasmus, som er læge, blev hos pigen og trøstede hende.

Den gerning bliver han nu hædret for:

- Det er min klare overbevisning, at Rasmus med sin indgriben afværgede en meget grov og voldsom forbrydelse, hvorfor jeg ønsker at indstille ham til en velfortjent dusør, siger politiassistent ved Østjyllands Politi, Frank Blaabjerg.

Overrasket modtager
For to dage siden var Rasmus Stilling Tougaard så forbi Aarhus Politigård for at få overrakt sin dusør. Og han husker udmærket hændelsen den søndag morgen i december.

- Min mavefornemmelse sagde mig, at der var noget helt galt, og jeg kunne ikke gå forbi uden at gøre noget, selvom jeg var lidt utryg ved situationen. Jeg har, som læge, før ydet hjælp til tilskadekomne, men det er første gang, jeg har grebet ind i en kriminel handling, siger Rasmus Stilling Tougaard.

Som tak for indsatsen modtog Rasmus en kurv. Noget, han ikke selv havde forventet.

- Jeg er meget beæret og smigret over påskønnelsen fra Østjyllands Politi, men jeg må sige, at det kom lidt bag på mig. Jeg var faktisk slet ikke klar over, at politiet gjorde sådan noget. Men nu vil jeg fortælle det, til alle jeg kender, for jeg synes faktisk, det er en rigtig flot gestus, siger han.

Dagens Gossip