Politiet: Borgere skal kunne booke en fotofælde

Der bliver kørt for stærkt på de danske veje, men inden længe kan du formentlig ringe efter en fotovogn, hvis du synes, bilisterne har foden lidt for tungt på speederen ungernes skolevej eller på en bestemt strækning på landevejen.

- Vi leger med tanken om, at borgere kan 'booke' en fotovogn. Så kan borgerne ringe op, og så tager vi ud og laver en laserkontrol for at tjekke hastighederne, siger leder af færdselsafdelingen i København, Jens Jespersen, til Politiken.

De kommende år vil der ske en intensivering af politiets brug af fotovogne. Det fremgår af Den Nationale Stategi for Færdselsindsat i 2014-2015.

LÆS OGSÅ: Gemt af vejen: Her er politiets nye fotofælder

En del af strategien er, at man ikke længere behøver at offentliggøre på politiets hjemmeside, hvor der er færdelskontrol, og at borgerne kan komme med forslag til kontrolpunkterne.

- Det har den fordel, at politiet langt hurtigere vil kunne iværksætte en måling, såfremt man modtager en henvendelse fra en borger om, at der køres for stærkt på en angiven strækning, og hvor strækningen ikke fremgår af politiets hjemmeside. Det har også den fordel, at trafikanterne ikke kan indrette sig på, at der kun måles på bestemte strækninger, lyder det i strategien.

Man ønsker blandt andet at undgå de mange advarsels-hjemmesider og sms-tjenester, hvor brugerne bliver informeret om, hvor politiet er på jagt efter fartsynderne.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Her har de hemmeligholdte fartkontrolleder "den fordel, at trafikanterne ikke kan indrette sig på, at der kun måles på bestemte strækninger," hedder det i strategien.

Politiet havde bestilt 100 nye fotovogne, men de blev i løbet af 2013 forsinket på grund af for dårligt software.

I 2013 tjente fotofælderne 353 millioner til statskassen. Man regner med, at det stiger til 925 millioner kroner i 2015, blandt andet fordi man ikke længere behøver at kunne identificere føreren af bilen, da bøden kan udskrives direkte til bilens ejer. 

Dagens Gossip