Politiet efterforsker: Aarhusianer hænges ud som pædofil

Skrevet af admin

19/02/2014

Dagens topnyheder

Østjyllands Politi har nu besluttet at gå ind i sagen om en mand fra Aarhus, der i den seneste tid har oplevet, at et gammelt billede af ham er blevet delt tusindvis af gange på Facebook sammen med en ubehagelig billedtekst.

- Han fortæller os, at et 11 år gammelt foto af ham er blevet delt på Facebook op mod 6000 gange, og at han bliver omtalt som en mand, der seksuelt har taget kontakt til en mindreårig pige, siger politikommissær Mogens Brøndum til Ritzau.

- Derfor har vi nu skrevet en sag med henblik på yderligere efterforskning, fastslår han.

Hvis efterforskningen fører til anholdelse, vil sigtelsen lyde på æreskrænkelse efter straffelovens paragraf 264d, oplyser Mogens Brøndum. Det kan betyde bødestraf eller fængsel i op til seks måneder til den eller de skyldige.

På Facebook bad den desperate mand tirsdag om hjælp.

- Det profilbillede, han bruger, er et af mine gamle billeder. Historien er allerede delt mere end 5550 gange, og det er mit billede, folk ser angående pædofili, skrev han og tilføjede:

- Del gerne denne status så folk i det mindste ved, det ikke er mig.

Mandens statusopdatering er onsdag formiddag delt flere end 9800 gange, og manden skal onsdag i Aftenshowet på DR1, hvor han skal fortælle om sagen.

/ritzau/