Politiet efterforsker højreekstremistisk motiv for Jo Cox-drab

Skrevet af admin

17/06/2016

Dagens topnyheder

Drabet på den britiske parlamentariker Jo Cox var tilsyneladende "et isoleret, men målrettet angreb", siger britisk politi.

Efterforskningen af motivet bag drabet koncentrerer sig om højreekstremistiske motiver, siger politichefen i West Yorkshire, Dee Collins, på en pressekonference.

Politiet fokuserer på, om den formodede gerningsmand har forbindelser til grupper på den yderste højrefløj og undersøger også, om han muligvis har en psykisk lidelse.

Den mulige forbindelse til ekstremistiske grupper er "en prioriteret linje i efterforskningen, som vil hjælpe os med at fastslå motivet for angrebet", siger politichefen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Hun siger også, at efterforskerne i sagen, som får hjælp af politiets antiterror-specialister, holder flere muligheder åbne.

- Vi er opmærksomme på spekulationer i medierne om den mistænktes forbindelse til psykiatrien, og det er et spor i efterforskningen, som vi undersøger, siger politichefen.

Jo Cox, en 41-årig Labour-politiker og EU-tilhænger, blev dræbt ved et skudangreb torsdag middag i sin hjemlige valgkreds i Birstall i West Yorkshire i det nordlige England.

Hun var blandt andet kendt for at kæmpe for flygtninges rettigheder.

En 52-årig mand, som i britiske medier er identificeret som Thomas Mair, blev anholdt på gerningsstedet. Politiet er ved at afhøre ham om drabet, siger politichef Dee Collins.

Ved anholdelsen af den 52-årige mand beslaglagde politiet et skydevåben. Cox blev skudt og stukket ned flere gange på gaden i Birstall, ikke langt fra sit kontor.

Tidligere har West Yorkshire-politichefen sagt, at den mistænkte menes at have handlet på egen hånd.

Fredag tilføjer Dee Collins, at politiet vil undersøge, hvordan den formodede gerningsmand er kommet i besiddelse af et skydevåben.

/ritzau/Reuters