Politiet efterlyser falske pengesedler: Sådan spotter du dem

Sydsjællands og Lolland-Falster Politi ransagede i sidste uge tre adresser i Dannemare, Nørre Alslev og Fuglebjerg. 

Anledningen var, at falske 500-kronesedler er blevet brugt som betaling i adskillige butikker på Lolland-Falster og Sydsjælland igennem de seneste syv uger. Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse. 

- Særligt i området omkring Næstved har der været flere tilfælde, hvor der er betalt med falske 500-kronesedler, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falster Politi.

Tre personer blev anholdt ved ransagningen, men der er stadig falske sedler i omløb, og derfor beder politiet offentligheden om hjælp.

- De blev alle fremstillet i lukket grundlovsforhør lørdag sigtet for overtrædelse af straffelovens §§ 166 og 167 ved at fremstille falske pengesedler og anvende falske pengesedler. En 25-årig kvinde blev fængslet i fire uger, en 43-årig mand blev fængslet i to uger, og en 24-årig mand fik anholdelsen opretholdt i 3x24 timer med henblik på at afklare hans eventuelle rolle i sagen.

Oplever man at få fingrene i en falsk 500-seddel som forretningsdrivende eller privatperson, kan man kontakte politiet på telefon 114.

På billedet herunder kan du se, hvordan du spotter, om en seddel er uægte.

Ringen i venstre hjørne: De falske penge har to serienumre - 263751H og 872828C.
Ringen i midten: Når sedlen holdes op mod lyset, vil den ikke reflekterer lyset i forskellige farver som en ægte seddel. Dette formentlig fordi de falske sedler er lavet på en kopimaskine.
Ringen i nederste højre hjørne: Tallet her er sedlens litranummer. De falske penge har primært to forskellige - A5121H og A0112C.
Ringen i øverste højre hjørne: Papirkvaliteten er en helt anden. Politiet mener, at de uægte sedler er printet ud på en farveprinter.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip