Politiet efterlyser mistænkt for brand på Amalienborg og McDonalds

Den ene brand blev startet på McDonalds-restauranten på Kongens Nytorv og den anden i et skilderhus på Amalienborg Slotsplads.

»Vi er overbeviste om, at der er tale om en og samme person. Vi ønsker offentlighedens hjælp til at identificere vedkommende, så vi forhåbentlig kan undgå yderligere forsøg på brandstiftelse fra hans side,« siger vicepolitikommissær Bertel Hejlesen fra Brandsektionen ved Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Klokken 20.51 onsdag i sidste uge gik den mistænkte ind på McDonalds-restauranten på Kongens Nytorv 17, hvor han ifølge politiet »havde en påfaldende adfærd.«

Manden var alene, opholdt sig i restauranten uden at købe noget, flyttede sig lidt rundt og endte med at sidde i området ud for toilettet bagest i restauranten. Klokken 21.08 gik han ud på toilettet og fire minutter senere forlod han restauranten. Klokken 21.28 blev der opdaget en brand, som var startet på gulvet på toilettet.

Om aftenen tre dage senere - lørdag den 21. september klokken cirka 19.50 - gik en lignende person ind på Amalienborg Slotsplads, hvor han opholdt sig nogen tid.

Cirka klokken 20.20 tog han en flaske op fra sin medbragte rygsæk og overhældte noget stof eller papir med væske, som han antændte og smed ind i et skilderhus ud for Christian IX’s Palæ. Detefter flygtede manden i retning mod Toldbodgade og Amaliehaven.

Politiet beskriver den mistænkte som en mørklødet mand med kort sort hår. Han var iført mørk langærmet trøje, kakifarvede bukser med lommer på benene og blå Adidas sko med hvide striber, muligvis model »Spezial« på gerningstidspunktet, og han medbragte en sort rygsæk med hvid skrift bag på: »CRAFT«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip