Politiet efterlyser Morten Bødskovs overfaldsmand: Særlig tatovering kendetegner ham

Skrevet af admin

15/06/2016

Dagens topnyheder

En mand, der tirsdag aften hamrede en knytnæve i hovedet på den tidligere justitsminister Morten Bødskov (S), bliver sandsynligvis ikke svær at identificere.

Ifølge Københavns Politi har manden, der menes at være mellem 20 og 30 år, en særlig tatovering af et jernkors på sin venstre underarm. Jernkorset er en gammel tysk militær orden med en karakteristisk form, der også er kendt som et malteserkors.

Vicepolitiinspektør Ove Larsen fortæller, at den formodede gerningsmand antastede Bødskov, da denne kort før klokken 22 sammen med en kammerat havde taget plads på et lille serveringsområde ved Islands Brygge for at se EM-fodbold på storskærm.

- De snakker sammen et par ganske få sekunder, og så rejser gerningsmanden sig op og slår Morten Bødskov med knyttet næve på siden af ansigtet, hvorefter han løber derfra og forsvinder ved Langebro, siger vicepolitiinspektøren.

Efterfølgende var Morten Bødskov på sygehuset for at blive undersøgt og har onsdag formiddag været inde på stationen for at blive genafhørt.

- Nu er vi i gang med at undersøge, om der er noget videoovervågning fra mandens flugt, som vi kan bruge, siger Ove Larsen onsdag eftermiddag.

Ud over tatoveringen har Morten Bødskov og andre vidner fortalt om overfaldsmanden, at han er dansk af udseende, og at han havde lyst, kort hår. Han menes at være mellem 180 og 190 centimeter høj og var iført mørkeblå hættetrøje og jeans.

Hvis det lykkes politiet at anholde manden, vil han ifølge vicepolitiinspektør Ove Larsen blive sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 244 - den milde voldsparagraf.

Hertil kommer en sigtelse efter straffelovens paragraf 119, som handler om vold mod personer, der besidder et offentligt hverv.

Det er den samme paragraf, som beskytter eksempelvis politifolk i tjeneste. Den har en strafferamme på otte års fængsel.

/ritzau/