Politiet: Ejer har selv fortalt at Fido er kamphund-blanding

En hund med det godmodige navn Fido har fået både hundeelskere og politiet på mærkerne. Politiet mener, at hunden er en kamphund-blanding og derfor skal aflives, med mindre ejeren kan dokumentere, at der er tale om andre hunderacer.

Den 14 måneder gamle hund stak i weekenden af fra en ejendom ved Sdr. Hygum nær Rødding, og er nu i politiets varetægt, hvor man altså mener, Fido har ulovligt blod i sig.

Følg dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu

Siden har sociale medier som Facebook været ved at koger over af folk, som påstår, at hunden er dødsdømt på et forkert grundlag. Men nu forklarer Syd- og Sønderjyllands Politi, at det er ejeren selv, som har fortalt, hvilken racer Fido er en blanding af.

- Ejeren har telefonisk til politiet oplyst, at hunden er en blanding af den ulovlige kamphund Amerikansk Staffordshire Terrier og Alaskan Malemute. Denne telefonsamtale er optaget på bånd. På sociale medier er tilsyneladende oplyst, at politiets vurdering skulle være foretaget udelukkende på fotos af hunden. Det er ikke korrekt, lyder det i en pressemeddelelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Er Fido delvist Amerikansk Staffordshire Terrier, er hunden ulovlig, Derfor skal politiet ifølge hundeloven have ejeren til at dokumentere, at hunden ikke er af en ulovlig blanding, ellers er politiet forpligtet til at få hunden aflivet. 

Dagens Gossip