Politiet er blevet langsommere

8 minutter og 35 sekunder.

Så lang tid tager det i gennemsnit landets betjente at rykke ud, når borgerne er i nød, viser tal fra Rigspolitiet for 2012. Det er tre sekunder langsommere end året før, men knap to minutter hurtigere i forhold til 2007.

Det er dermed første gang i fem år, at den såkaldte responstid stiger, og politiet derfor rykker langsommere ud.

Betjentene rubber neglene ekstra meget, når de får alarmopkald om slagsmål eller overfald. Her tager det kun syv minutter og 10 sekunder i gennemsnit, fra alarmopkaldet til politiet er på stedet.

Politiet er også hurtigere ude til igangværende indbrud eller røverier, mens spirituskørsel og husspektakler tager længere tid. Her er landets betjente over 10 minutter om at nå frem.

I Midt- og Vestjylland er betjentene hele ni minutter og 48 sekunder om at nå frem til borgere i nød i gennemsnit.

Det skyldes, at kredsen er Danmarks suverænt største med et areal over Sjælland og Lolland-Falster tilsammen, forklarer chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard.

- Det vil alt andet lige give en lidt længere responstid, men vi har over en længere periode forbedret vores responstid, så vi synes, tiden er rigtig fin, siger Knud Stadsgaard til Ritzau.

- Borgerne kan sagtens være trygge med den responstid, som vi har, fortæller han.

I Syd- og Sønderjyllands Politi er de blevet knap et minut hurtigere siden sidste år og er nu syv minutter og 43 sekunder om at nå frem.

Det skyldes en daglig opmærksomhed på responstiden, forklarer lederen af vagtcentralen hos Syd- og Sønderjyllands Politi, vicepolitiinspektør Finn Schøtt.

- Hvis vi klumper patruljevognene sammen i den ene side af politikredsen, så ville det tage længere tid. Så vi sørger for at sprede bilerne ud i kredsen, siger han.

Den hurtigste politikreds er Bornholms Politi, hvor betjentene er seks minutter og 18 sekunder om at nå frem.

/ritzau/

 

Dagens Gossip