Politiet er på sporet: Nu deler de billeder af gerningsmændene

Skrevet af Kamille Isaksen

8 uger siden

|

21/03/2024
Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi
Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi
I en nylig opdatering har politiet været ude og dele flere billeder af gerningsmændene i håb på, at nogle har set dem og dermed kan hjælpe med efterforskningen.

Dagens topnyheder

Syd- og Sønderjyllands Politi har taget det usædvanlige skridt at offentliggøre billeder af to mænd, som er mistænkt for en række kyniske svindelnumre, der har efterladt borgere i Varde-området uden deres hårdt tjente penge. 

Disse gerningsmænd har udnyttet borgernes godtroenhed ved at udgive sig for at være fra deres bank, overbevisende dem om, at deres finansielle sikkerhed stod på spil.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den ene af disse skyggefigurer beskrives som en kraftig mand med mørkt fuldskæg og kort brunt hår, mens hans medskyldige er hans modsætning i fysik – spinkel, med blå øjne og lyst hår. Deres metode er lige så simpel, som den er djævelsk: de ringer op, skaber panik, og inden offeret ved af det, har de udleveret deres kreditkort og kode til en ventende medskyldig.

Du kan se billeder af mændene her:

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Politikommissær Kent Brynilsen, der står i spidsen for efterforskningen, afslører, at disse mænd ikke handler alene. De er en del af et større netværk, der spreder deres tentakler over hele landet. Indtil videre er ingen anholdt, men politiet er på sporet og appellerer til offentligheden om hjælp til at bringe disse kriminelle til retfærdighed.

Denne sag kaster lys over en alarmerende tendens af svindel, der udnytter teknologi og personlig tillid. Med omkring 20 anmeldelser indrapporteret i en kort periode, står det klart, at dette er en organiseret operation, der kræver en samlet indsats for at blive stoppet. Politiet advarer kraftigt mod denne type svindel og opfordrer borgerne til at være på vagt, aldrig at udlevere personlige oplysninger og altid at kontakte deres bank direkte, hvis de modtager mistænkelige opkald.