Politiet får 20 millioner til sms-kæde og udsatte børn

Sms-kæder, der advarer forældre, hvis der er optræk til ballade, så de kan få børnene hjem. Et søgeværktøj til offentlige systemer til at finde familier, der viser tegn på sociale problemer. Borgere, der lærer selv at sikre deres bolig mod indbrudstyve.

En række projekter hos politiet rundt om i landet får nu en økonomisk håndsrækning på 20 millioner kroner om året de næste to år. Pengene uddeles af Rigspolitiet og er fundet ved effektiviseringer internt i politiet.

- Det er bedre at forhindre forbrydelser i at opstå frem for at opklare dem, når det er sket, siger politidirektør Svend Larsen ved Rigspolitiet til Ritzau.

- Vi har i år indbudt kredsene til at komme med gode forlag til at gøre noget på området for forebyggelse, og af forslagene har vi valgt de bedste, som vi så i alt giver 20 millioner kroner til om året, fortæller politidirektøren.

Sms-kæden til forældrene er foreslået af Østjyllands Politi, der har fået 500.000 kroner. Projekt Socialsøg ved Nordjyllands Politi, der skal finde udsatte familier, har fået 2,8 millioner kroner.

Mange af projekterne sker i fællesskab med kommuner og andre myndigheder.

- Vi forsøger på forskellig vis at styrke samarbejdet med kommunerne og andre gode kræfter i lokalmiljøet. Skal vi forebygge kriminaliteten i et område, som har nogle særlige udfordringer, så kræver det en bred, fælles tilgang, siger Svend Larsen.

De 20 millioner kroner om året er en del af en pulje på 70 millioner kroner, som Rigspolitiet uddeler i år og næste år. Sammenlagt får kredsene dermed 140 millioner kroner, hvor de 100 millioner kroner går til indsatsen mod bander.

Mange projekter handler om at bryde fødekæden af unge, der er på vej ind i bande- og rockermiljøet. Bliver et projekt en succes, så kan metoden udbredes til andre steder i landet.

- Vi skal have testet idéer af, som dem der sidder med arbejdet ude i kredsene, har fået. Og hvis der er noget, som fungerer, så kan det være, at vi skal have bredt idéen ud til alle kredsene, lyder det fra Rigspolitiet.

Københavns Politi får den største pose penge med 30 millioner kroner over to år til projekt Pin-Point. Projektet skal bekæmpe bandekriminaliteten på det indre Nørrebro. Det drejer sig særligt om den nye bande Loyal To Familia (LTF).

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip