Politiet får ekstra muskler til at klare banderne

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg begrunder beslutningen med, at politiets efterforskning har sendt et ekstraordinært højt antal medlemmer af bander og rockergrupper bag tremmer.

»For at sikre, at Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi fortsat har mulighed for at lægge et tungt pres på de kriminelle, har Rigspolitiet besluttet i den aktuelle situation at tilføre de to kredse ekstra ressourcer,« siger Jens Henrik Højbjerg i en pressemeddelelse.

Rigspolitiet tilfører ekstraordinært 15 millioner kroner til de to politikredse. Pengene skal bruges til at sikre, at indsatsen kan fortsætte i samme gear.

Jens Henrik Højbjerg er tilfreds med politiets indsats i forbindelse med bandekonflikten.

»Ud af de cirka 1600 personer i miljøet, som vi moniterer, er der i øjeblikket 362, der enten er varetægtsfængslede eller afsoner en dom,« siger han og tilføjer:

»De mange sager kræver, at der er erfarne efterforskere, der kan færdigbehandle sagerne og stille endnu flere fra de kriminelle miljøer til regnskab. Derfor overflyttes midlertidigt et antal efterforskere fra Rigspolitiet og de øvrige kredse på Sjælland til Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip