Politiet får hundreder af våben i frit lejde-aktion

»Vi er i Fyns Politi utrolig godt tilfredse med det antal våben og de andre farlige materialer, der er indleveret, men opfordrer fortsat alle til at aflevere ulovlige våben og ammunition til politiet i frit lejde-perioden, der forløber indtil 1. juli 2013,« siger politikommissær Niels Erik Nymark Jensen i en pressemeddelelse.

Også hos Midt- og Vestjyllands Politi kan man konstatere, at rigtig mange har benyttet sig af lejligheden til at komme af med mange forskellige slags våben. Således er der til politikredsens syv lokalstationer indtil mandag afleveret i alt 331 forskellige våben og en del ammunition. Af de 331 våben er der blandt andet afleveret 115 luftgeværer, 41 haglgeværer, 38 rifler, 26 pistoler og 91 knive, sabler og lignende.

Baggrunden for frit lejde-aktionen er en lovændring, som forbyder en række luft- eller fjedervåben, der hidtil har været lovlige. Det var justitsminister Morten Bødskov (S), der i samråd med politiet besluttede at give frit lejde i hele juni måned til indlevering af våben, ammunition, granater, sprængstoffer og andre typer våben, som man ikke har tilladelse til at eje.

Størstedelen af de indleverede våben på Fyn er luftgeværer, som man har fået 118 af den første uge. Der er også indleveret mange blankvåben, håndgranater, tændsnore og lidt sprængstof, oplyser politiet.

»Det kan godt undre mig, at der stadig dukker så mange våben op, og at rigtig mange fortsat har våben og ammunition liggende på lofter og i kældre,« siger Niels Erik Nymark Jensen.

Fredag oplyste Københavns Politi, at man havde modtaget godt 100 våben, mens Syd- og Sønderjyllands Politi havde fået indleveret omkring 200.

Besiddelse af ulovlige våben straffes efter 1. juni i år med bøde eller fængsel op til to år. Alle de effekter, politiet modtager under frit lejde-aktionen, vil blive destrueret.

Dagens Gossip