Politiet får nye våben i kampen mod fodboldbøller

Det er meldingen fra justitsminister Morten Bødskov (S), der med et nyt lovforslag vil give politiet flere beføjelser i indsatsen mod uromagerne.

Det nye lovforslag vil blandt andet skærpe de gældende karantæneregler og give politiet mere magt, når det kommer til afvikling af for eksempel fodboldkampe, oplyser Justitsministeriet lørdag.

»Desværre er der i dag nogle få ballademagere, som indimellem ødelægger oplevelsen for de mange fodboldinteresserede, der blot kommer for at få en god oplevelse,« oplyser Morten Bødskov i en skriftlig kommentar i forbindelse med lovforslaget.

»Det skal der sættes hårdt ind over for, og derfor skærper vi nu karantænereglerne. Med lovforslaget får både politi og fodboldklubber fremover endnu bedre muligheder for at skride ind over for ballademagerne,« oplyser justitsministeren.

Lovforslaget består af en række elementer, der altså skal give politiet og klubberne yderligere beføjelser, når det kommer til at stække de grupper, der står bag uroligheder og utryghed ved sportsarrangementer.

Kursen mod de personer, der har fået karantæne, bliver skærpet. Det betyder blandt andet, at man udvider den såkaldte karantænezone fra 500 meter til 3.000 meter.

Zonen forbyder udebanefans at opholde sig inden for en afstand af 3.000 meter fra stadion i seks timer før og seks timer efter en kamp. Fremover skal der også være mulighed for at forlænge en karantæne med op til seks måneder, hvis karantænen overtrædes.

Politiet skal desuden have mulighed for at tage fotos af de personer, som får en karantæne, selv hvis retsplejelovens almindelige betingelser for fotooptagelse ikke er opfyldt.

Fremover skal det ifølge lovforslaget også være muligt for politiet at flytte afviklingstidspunktet for en sportsbegivenhed i særlige tilfælde, hvor »det er nødvendigt for at beskytte væsentlige samfundsinteresser, herunder enkeltpersoners sikkerhed«, hedder det i meddelelsen fra ministeriet.

Der lægges samtidig op til, at fodboldklubbernes autoriserede kontrollører skal kunne udveksle oplysninger om, hvilke personer der er meddelt klubkarantæner.

Ifølge ministeriet udmønter lovforslaget de initiativer, som Divisionsforeningen, Dansk Boldspil-Union (DBU), Danske Fodbold Fanklubber, Rigspolitiet og Justitsministeriet fremlagde i den fælles handlingsplan »Gode fodboldoplevelser for alle« i slutningen af sidste år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip