Politiet fængsler den sidste mistænkte i tung narkosag

Skrevet af admin

06/04/2016

Dagens topnyheder

Seks personer sidder nu fængslet i en af de største danske sager om kokain nogensinde.

Tirsdag blev den sidste person udleveret fra Holland, og dansk politi leder ifølge senioranklager Lars Jørgen Petersen ikke efter flere mistænkte.

- I dag (onsdag, red.) er han blevet fremstillet i grundlovsforhør. Han er foreløbigt fængslet til 29. april, så han så at sige følges med de fem andre, siger han.

29. april skal det afgøres, om de seks personer fortsat skal sidde fængslet.

De er sigtet for at have haft en finger med i spillet, da 310 kilo kokain landede i virksomheden Holger Christensen i Esbjerg i sommer.

Stoffet, der lå i nogle sække, har en meget stor renhed og kunne blandes op til 1200 kilo, har politiet vurderet.

Alle retsmøder i sagen er blevet holdt bag lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan komme med flere oplysninger om hverken de sigtede eller sagens detaljer.

En af mændenes forsvarere har dog fastslået, at hans klient nægter sig skyldig.

Om politiet under efterforskningen har beslaglagt værdier som ejendomme, biler eller kontanter, kan politiet ikke oplyse.

Det har tidligere været fremme, at politiet også har efterforsket i lande uden for Europa i forsøget på at afsløre kokainens rejse til Esbjerg.

Desuden har Rigspolitiets rejsehold samt betjente i Holland og Belgien arbejdet med sagen.

For et par år siden dukkede lignende mystiske sendinger op hos blandt andre Coop. Her blev der fundet adskillige kilo kokain skjult blandt bananer.

I alt blev der i flere tilfælde fundet omkring 468 kilo kokain, har Østjyllands Politi tidligere oplyst til Ritzau. Disse sager kigger Task Force Vest nu også på.

- Vi forsøger at undersøge, om der er en sammenhæng. Men det er vi ikke færdige med endnu, har politiinspektør Brian Voss Olsen tidligere fortalt.

/ritzau/