Politiet finder hash under narkorazzia på gymnasium

Politiet har tirsdag fundet små mængder af hash på Kalundborg Gymnasium og HF, efter at der tidligere tirsdag blev indledt en større politiaktion.

Aktionen blev udløst af forlydender om, at en gruppe af skolens elever har et misbrug af euforiserende stoffer.

- Vi har fundet meget små mængder af hash, og vi har fundet nogle joint-rester og en lille smule hvidt pulver, siger lederen af lokalpolitiet i Kalundborg, politikommissær Per Kragh, til Ritzau.

Per Kragh forklarer, at en enkelt er sigtet for ulovlig besiddelse og vil få en bøde.

- Vi er sådan set godt tilfreds med, at vi ikke har fundet mere, fordi det ikke var et succeskriterium om at finde en masse. Snarere tværtimod, påpeger politilederen.

Nu skal der tales med den sigtede og hans forældre, lyder det fra Per Kragh, sådan at der kan laves en indsats for, "at han holder op med at bruge de ting."

- Vi startede med en politiaktion, der skulle sende et kraftigt signal, og nu kommer så efterspillet, der består i at lave noget præventivt, siger Per Kragh og fortsætter:

- Forældrene har mulighed for at komme i eftermiddag og tale med både politiet og gymnasiets ledelse og lærere, og i uge otte er der planlagt nogle foredrag, som forældrene kan komme til.

Ud over de kommende foredrag vil der blive indledt en indsats fra Misbrugscentret i Kalundborg med henblik på at få dem, der har et problem, til at stoppe deres misbrug, siger Per Kragh.

- Vi vil gerne have den slags helt ud af uddannelsesinstitutionerne, og det vil vi arbejde målrettet på, understreger politilederen.

Oplysningerne om nogle elevers misbrug kom inden politiaktionen fra både forældre og elever, og politiet havde planlagt aktionen i samarbejde med skolens ledelse, kommunens SSP-medarbejdere og Kalundborgs misbrugscenter.

/ritzau/

Dagens Gossip