Politiet finder skydevåben og kastestjerner i bandeaktion

»Vi ransager fortsat på et par adresser. Flere af de mange anholdte er sigtet og afhørt på stedet, hvorefter de er blevet løsladt igen. Dog forventer vi en del fremstillinger i grundlovsforhør i morgen tidlig,« siger politiinspektør Jørgen Skov, Københavns Politi, leder af den koordinerede sjællandske indsats i en pressemeddelelse.

Aktionen bliver foretaget af betjente fra sjællandske politikredse, politiets aktionsstyrke, SKAT og Task Force Øst og sker på hele Sjælland. De anholdte står ifølge politiet bag grove lovovertrædelser.

»Vi anholder mistænkte gerningsmænd til en lang række sager omhandlende drab, drabsforsøg, overfald og anden alvorlig kriminalitet, og vi ransager efter ulovlige genstande«, fortæller Jørgen Skov.

Med ransagnings- og anholdelsesaktionen sender politiet et klart signal til det kriminelle bandemiljø, slår efterforskningslederen fast.

»Vi benytter lejligheden til at gøre det klart for rocker- og bandemedlemmerne, at vi under ingen omstændigheder vil acceptere voldelige konflikter, og at vi vil bruge alle midler for at pågribe de skyldige. Samtidigt ønsker vi at få bandemedlemmerne i tale og tilbyde dem hjælp til at komme ud af det kriminelle miljø,« siger Jørgen Skov.

Politiet uddyber aktionen ved et pressemøde klokken 14.

Dagens Gossip