Politiet: Fortsat giftig røg ved Aarhus

Brandfolk er tidligt onsdag morgen stadigvæk i gang med efterslukke storbranden i en lagerbygning med elektronikskrot, der ligger i det nordlige Aarhus.

Ilden har sendt tunge og giftige røgskyer til vejrs, og politiet opfordrer fortsat lokale borgere i et afgrænset område til at være påpasselige og meget opmærksomme på røgen, der kan være farlig. Døre og vinduer skal holdes lukket, lyder det.

- Der er stadig gang i efterslukningen, og engang imellem flammer det op, når de sprøjter vand på, og det giver noget røg, fortæller vagtchef Jens Rønberg fra Østjyllands Politi ved 5.30-tiden.

- Vi holder fast i det sidst udsendte varslingsområde, og derfor skal man i området Sønderskovvej, Lystrup Centervej, Randersvej stadig søge indendørs og lukke for vinduer og døre og slukke for eventuelle ventilationsanlæg, tilføjer han.

Folk i området, som skal på arbejde onsdag morgen, opfordres til at blive indendørs, hvis luften uden for deres dør føles forkert.

- Hvis folk synes, at de er nødt til at tage af sted, så kan de gå ud og dufte: Hvis der stadig er mislugt, og luften ikke føles ren, så skal de ikke gå ud. Så synes jeg, at de skal blive inde, fortæller vagtchefen fra Østjyllands Politi.

Politiet har ikke kendskab til, at nogen mennesker er blevet syge af røgen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip