Politiet forventer ingen danske anholdelser i historisk stor narkosag fra Esbjerg

Den 14. juli 2015 fandt politiet 310 kg ren kokain i en container på en virksomhed i Esbjerg. Narkoen har en værdi på gadeplan af mellem 800 og 900 millioner kroner.

Siden har efterforskningen - der har været totalt mørkelagt - ført til seks anholdelser i Holland og Belgien. Men der følger næppe danske anholdelser, lyder det fra politiinspektør Brian Voss Olsen fra Task Force Vest, der har efterforsket sagen i samarbejde med Rigspolitiet og internationale partnere.

- Vi har ikke foretaget danske anholdelser. Der er ikke noget, der tyder på, at der er danskere involveret, siger han til dagens.dk.

Adspurgt, om fundet har forbindelse til rockermiljøet, svarer Brian Voss Olsen, at intet tyder på det indtil videre. 

De mange kg kokain blev fundet i en containter på en virksomhed. Hvilken vil politiinspektøren ikke ud med, men han udelukker, at det skulle være et firma på havnen i Esbjerg. Han vil heller ikke oplyse, om det var virksomheden selv, der fandt narkotikaen.

Efterforskningen fortsætter, og det kan ikke udelukkes, at der vil ske flere fængslinger i udlandet.

- Der ligger et stort arbejde bag. Det er holdt for lukkede døre. Efterforskningen er stadig on-going, så hvordan vi kom på sporet af det og så videre, vil vi ikke ud med, siger Brian Voss Olsen.

Læs også: LIGE NU: Seks fængslet efter gigantfund af kokain i Esbjerg

Han og kollegerne kan ikke huske, at der nogensinde er fundet en større mængde narko på dansk jord.

- Renheden gør, at det kan blandes op til cirka 1200 kg kokain med en salgsværdi på 800-900 millioner kroner. Det kan jeg ikke huske fra tidligere, siger han.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip