Politiet går nu ind i sag mellem Skat og Novo Nordisk

Skat har bedt politiet undersøge, hvorvidt oplysninger søndag aften i magasinet 21 Søndag på DR1, om at virksomheden Novo Nordisk angiveligt har lavet skattetænkning, kommer fra Skat selv.

Politiet skal undersøge, om tavshedspligten er overtrådt, så dokumenter uretmæssigt er udleveret fra Skat, oplyser Skat i en pressemeddelelse.

Det fremgik af indslaget, at DR's journalister har haft adgang til fortrolige oplysninger om Novo Nordisks skatteforhold, og det kan være et brud på Skats tavshedspligt.

Ansatte i Skat har tavshedspligt om personers og virksomheders skattesager, og derfor har DR's indslag givet anledning til at overveje, om disse oplysninger kommer fra Skat, hedder det.

- Sagens fremstilling viser med al tydelighed, hvorfor det er så vigtigt, at der er fortrolighed mellem virksomheder og Skat. Virksomheder må aldrig være i tvivl om, at deres oplysninger behandles fortroligt af Skat, siger direktør for Skat Jesper Rønnow Simonsen.

Han nævner ikke virksomhedens navn, men det fremgår, at Skat har en konstruktiv dialog med Novo Nordisk om virksomhedens skatteforhold.

- Vi er i dialog med et meget stort antal virksomheder om deres skatteforhold. I langt de fleste tilfælde er der en god og konstruktiv dialog mellem Skat og virksomheder, hvilket også er tilfældet i den konkrete sag, siger Jesper Rønnow Simonsen.

Han understreger, at overtrædelse af tavshedspligten er strafbar. Politiet skal derfor nu tage stilling til, om nogen har begået en strafbar handling.

Ifølge oplysningerne i programmet er den danske statskasse gået glip af et milliardbeløb på grund af en skattemanøvre med datterselskaber i Schweiz.

Novo Nordisk har sagt, at virksomheden har flere sager kørende med Skat, men afviser, at tingene ikke er gået ordentligt til.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip