Politiet gjorde opsigtsvækkende våbenfund hos 51-årig på Amager

På adressen fandt politiet således 15 skydevåben skjult i et rum med udvendig adgang. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

I forbindelse med efterforskningen af andre våbensager, var politiet kommet på sporet af, at den 51-årige mand opbevarede et større antal ulovlige våben. Torsdag besøgte politiet derfor mandens adresse med en ransagningskendelse. Foruden de 15 skydevåben fandt betjentene en større mængde skarp og løs ammunition i huset.

Manden er nu anholdt, og politiet oplyser, at han ikke har nogen kendt tilknytning til rocker- og bandemiljøet.

Efterforskningsleder hos Task Force Øst, Lisbeth Jessen, skriver i pressemeddelelsen, at politiet har fokus på våben, som potentielt kan havne hos kriminelle grupper og dermed koste liv.

Om våbnene smugles ind i landet, skaffes i våbenmiljøet i Danmark eller opbevares ulovligt i private hjem, hvor de let kan blive stjålet, er ikke afgørende.

»Det afgørende er, at våben koster liv. De mange sager de seneste par år har vist os, at de våben, der bliver anvendt ved skyderierne, stammer fra forskellig kriminalitet som indbrud, indsmugling eller fra folk i våbenhandler- og eller våbensamlermiljøet, der har solgt ulovlige våben under bordet«, siger Lisbeth Jessen.

Den anholdte fremstilles senere fredag i grundlovsforhør.

Dagens Gossip