Politiet har fået nok af stride brugere på de sociale medier: Nu tropper de op hjemme hos dem

Dræb dem, brænd dem, kastrer dem. Disse og lignende voldsomme opfordringer og udtalelser lyder på de sociale medier, når emnet falder på asylansøgere, der er nået til Norge. Det skriver nrk.no.

Den voldelige og voldsomme tone får nu det lokale politi i politi-distriktet Indre Salten, herunder de tre kommuner Fauske, Sørfold og Saltdal, til at skride til handling.

Politiet får løbende indberetninger fra stødte brugere af de sociale medier, og hvis politiet kan se, hvem der skriver trusler, opsøger de personerne på deres hjemadresser.

- Ytringer på nettet kan i værste fald få andre til at gøre strafbare ting. Det kan være med til at opfordre, påvirke og skabe miljøer, hvor det kan sprede sig, er bekymringerne bag tiltaget, ifølge talsmand Robin Johnsen.

Læs også: Hver femte teenager bliver mbbet på sociale medier

Ofte mener personerne ikke nøjagtigt dét, de skriver, men så meget desto bedre er det, at de forstår konsekvenserne, når politiet minder dem om dem.

Erfaringerne er indtil videre, at nett-trollene opførere sig pænere, når politiet har været forbi dem på besøg.

- Når en uniformeret betjent kommer hjem til dem, så markerer det en alvor og tyngde i budskabet. De fleste føler det som lidt voldsomt, siger Robin Johnsen.

Hvad mener du om tiltaget? Burde politiet gøre noget lignende herhjemme i Danmark?

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip