Politiet har ikke fundet flere fanger i bortførers hus

Her fandt FBI-agenter ifølge Reuters både kæder og reb, som har været brugt til at binde ofrene fast, men trods forlydender om det modsatte fandt de ikke flere børn, som kvinderne skulle have fået under deres cirka ti år i fangenskab.

»Vi har fået bekræftet, at de blev bundet, og at der var kæder og reb i hjemmet,« siger Martin Flask, der er sikkerhedschef, i en pressemeddelelse, der fortsætter:

»En grundig gennemsøgning af stedet afslørede ikke tilbageværende personer.«

Da det mandag lykkedes Gina DeJesus, Michelle Knight og Amanda Berry at flygte fra deres fængsel, havde den ene af dem en seksårig pige med ud. Hende har hun tilsyneladende fået med den 52-årige ejer af huset, som sammen med sine to brødre er mistænkt for at have bortført de unge kvinder.

Siden kvinderne undslap, har USA jublet på deres vegne, men nu begynder spørgsmålene også at melde sig om, hvordan det har kunnet lade sig gøre, at de har været holdt fanget så længe, uden nogen reagerede.

Huset, som den 52-årige mand ejede, lå i et tæt beboet område, og han har tilsyneladende haft gæster, mens kvinderne opholdt sig i huset.

Adskillige naboer har i medierne stået frem med historier om, at de har kontaktet politiet og berettet om mistænkelig aktivitet i det forfaldne og fattige kvarter i Clevelands vestlige del. En person skulle i 2011 have ringet til politiet efter at have hørt skrig fra huset, hvor kvinderne blev holdt fanget. Politiet benægter dog, at det er tilfældet.

»Vi har ingen optegnelser om de opkald, som skulle være kommet ind i løbet af de seneste ti år,« siger Clevelands politichef, Michael McGrath, til NBC.

Han understreger, at politiet ikke har undladt at reagere på henvendelserne.

»Absolut, det er der ingen tvivl om, at vi ikke har.«

Michael McGrath har også forklaret, at de tre kvinder kun blev lukket ud af huset yderst sjældent, og de fik ikke lov til at bevæge sig længere væk end baghaven. Deres fysiske tilstand er »efter omstændighederne« god, oplyser politichefen.

De tre mistænkte brødre bliver formentlig tiltalt for bortførelsen af de tre kvinder onsdag, amerikansk tid. Ejeren af huset, som er tidligere skolebuschauffør, mistede i november sidste år sit job på grund af »dårlig dømmekraft«, skriver Reuters. Også hans 50- og 54-årige brødre blev arresteret mandag.

Onsdag stod søsteren til Amanda Berry frem og bad pressen og omverdenen respektere familiens privatliv, mens de vænner sig til, at Amanda Berry nu er fri efter at have været holdt fanget i et årti.

Dagens Gossip