Politiet har sigtet flere efter drukneulykke på bosted

Skrevet af admin

15/04/2016

Mest læste i dag

Sagen om en 40-årig stærkt handicappet mand, der før påske døde på et botilbud i Brønderslev Kommune, kan få et strafferetligt efterspil, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Flere personer er blevet sigtet i sagen, som i forvejen har kostet to ansatte på bostedet deres job.

Den 40-årige mand mistede livet, da han druknede, mens han var i spabad.

Politiet er nu i gang med at afhøre alle ansatte, der var til stede på ulykkesdagen, samt andre med tilknytning til botilbuddet, skriver Nordjyske.

Politikommissær Lars Jensen fra lokalpolitiet i Frederikshavn oplyser til Nordjyske, at politiet har sigtet "nogle af de tilstedeværende" på ulykkestidspunktet.

- Vi vil senere sammen med juristerne vurdere, om der er grundlag for at rejse tiltale mod en eller flere personer, siger Lars Jensen til avisen.

Han vurderer, at tiltalen i yderste konsekvens kunne lyde på uagtsomt manddrab. Men også andre mindre alvorlige paragraffer i straffeloven kan komme på tale, alt efter hvad de kommende afhøringer og undersøgelser viser.

Man har desuden bedt Teknologisk Institut vurdere den lift, som beboeren blev hejst ned i badet med, og den sele han var spændt fast med.

Ifølge direktør for sundhed og velfærd i Brønderslev Kommune Henrik Aarup-Kristensen er det en del af instruksen til personalet på botilbud for handicappede, at når en beboer skal i bad, skal det ske under opsyn af personalet.

/ritzau/