Politiet har vokseværk på Twitter

- Ser du litauisk sølvgrå Mazda 5 ved Skanderborg / Brædstrup / Østbirk Ring 114. Indbrud følger i dens spor de sidste 5-6 dage #Politidk

Sådan lyder et tweet fra Sydøstjyllands Politi, der er den seneste i en række af i alt seks danske politikredse, som er begyndt at slå sig løs på det sociale medie Twitter.

Initiativet med politi-tweets høster ros på Christiansborg.

- Hvis det kan være et redskab for politiet til at gøre borgerne til aktive medspillere i kampen mod kriminalitet, så er det rigtig godt, siger retsordfører i Venstre Karsten Lauritzen.

På den anden side af midten er der også roser.

- Det er en rigtig god idé, at politiet rykker tættere på borgerne, siger SF's retsordfører Karina Lorentzen Denhardt.

I Dansk Folkeparti er der dog lidt mere skepsis at spore.

- Det er selvfølgeligt fint, hvis politiet kan komme tættere på borgeren via nye kommunikationskanaler. Men det er vigtigt, det ikke er noget, der går ud over politiarbejdet som sådan, siger retsordfører Peter Skaarup.

Men hvordan er det egentligt, politiet kommer tættere på borgeren med tweets, kan man fristes spørge.

- Jeg tror, det hjælper på forståelsen af deres arbejde, og det giver nogle muligheder i forhold til at lave efterlysninger og at bruge borgerne som ekstra øjne og ører, fortæller Karina Lorentzen Denhardt.

Og der er Karsten Lauritzen enig.

- Der er jo nogen der tror, politiet kører rundt en hel nat uden at lave noget. Så det er jo et godt redskab til at få forklaret folk, at der faktisk sker en hel del, siger han.

Men netop det, at skulle fokusere på borgerinddragelse, kan også vise sig at være den negative side af sagen.

- Vi kan jo ikke have det sådan, at politimanden har tjenestepistolen i den ene hånd og mobilen i den anden, siger Peter Skaarup om udsigten til, at betjente skal tage sig af Twitter-tjenesten.

Det er hver enkelt politikreds, der bestemmer, hvordan de skal gøre brug af det sociale medie, og hvor mange kræfter, der skal lægges i det.

I Sydøstjylland regner man med, at funktionen først og fremmest vil ligge hos vagtcentralen.

Men meningen er, at politiet kan bruge Twitter til alt fra efterlysninger, advarsler om trafik, information i akutsituationer og gode råd til borgerne.

Og så håber man også, at borgene kan hjælpe med hurtige beretninger, hvis man for eksempel har efterlyst en gerningsmand.

Indtil videre er politiet i Sydøstjylland, Nordjylland, Østjylland, København og Københavns Vestegn samt Rigspolitiet på Twitter. Meningen er, at alle politikredse skal benytte sig af tweets inden udgangen af 2013.

 

Dagens Gossip