Politiet hylder 9-årige piger, der fandt dement kvinde

Da en 83-årig, dement kvinde forsvandt fra sit hjem på et plejehjem i Silkeborg søndag i sidste uge, blev det hverken politiets eftersøgningshold, hundepatruljer, Beredskabsstyrelsen, redningshelikopteren eller de mange opmødte frivillige, der fandt kvinden.

Det blev såmænd tre skolepiger på 9 år, der fandt den vildfarne kvinde. I første omgang forlød det, at der kun var en 9-årig pige bag fundet, men der var altså tre helte på samme alder.

Læs også: 9-årig pige finder forsvundet, dement dame

Deres indsats er helt speciel og fortjenet en stor tak, mener politiet nu, som derfor indstiller pigerne til en dusør.

- De tre piger skal have stor ros og anerkendelse for deres flotte indsats. På trods af deres unge alder handlede de resolut og helt efter bogen, da de hjalp politi og redningshold med at finde den demente kvinde. Deres engagement og handlekraft er langt ud over, hvad man kan forvente af børn i den alder. Det vil vi gerne takke dem for ved at indstille dem til en dusør, roser Jens Langdal, der er leder af Silkeborg Lokalpoliti.

Pigerne deltog på eget initiativ i eftersøgningen, der på det tidspunkt havde været i gang i over et døgn. Udover rosen, kan de nu se frem til et symbolsk pengebeløb som belønning for indsatsen.

Læs også: Læreren sendte brevet til sine nye elever: Nu hylder tusinde hende

Ved samme lejlighed takker Midt- og Vestjyllands Politi for den opbakning og hjælp til eftersøgningen, som lokale borgere og andre ildsjæle ydede:

- I sådan en situation, hvor en hjælpeløs borger er forsvundet i mange timer, tikker uret. Det er derfor afgørende, at borgerne hjælper os med observationer eller ligefrem deltager i selve eftersøgningen. Derfor skal der også lyde en stor tak til samtlige frivillige, der har deltaget i eftersøgningen,” udtaler Jens Langdal.

Rosen fortsætter desuden og går også til REMA 1000-Købmanden i Resenbro, der stillede sin p-plads til rådighed for politiets køretøjer og “udviste en enorm gæstfrihed ved at servere forfriskninger for eftersøgningsholdet”.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip