Politiet i Aarhus bestilte hash via telefonen - tre personer sigtet

Tre personer er sigtet for at have købt hash i Aarhus.

En hashhandler har gennem et stykke tid smidt visitkort i postkassen hos flere borgere, hvorpå der stod:

- God røg – hash sælges. Du ringer – vi bringer.

Visitkortet var forsynet med et telefonnummer, så det virkede til, at det var en let opgave at finde frem til afsenderen. Men det er ikke lovligt for politiet, at fremprovokere en lovovertrædelse.

- Det har været rigtig frustrerende for os. Vi har fået mange henvendelser fra borgere, der føler sig provokeret af den fremgangsmåde, og som har svært ved at forstå, hvorfor politiet ikke kan gøre noget. Derfor er vi meget glade for, at retten i sidste uge gav os en særlig tilladelse til at udøve agentvirksomhed, lyder det fra lederen af Østjyllands Politis specialpatrulje, vicepolitikommissær Kristian Harlev Sørensen.

Derfor har Østjyllands Politiet aflyttet flere af de telefonnumre, der er blevet reklameret for i borgernes postkasser. Og i aftes ringede betjentene så selv efter noget hash. Det førte til anholdelse af tre personer, der nu er blevet sigtet for salg af euforiserende stoffer. Derudover har politiet haft fat i flere af de købere, der er blevet afsløret i forbindelse med telefonaflytningen.

Østjyllands Politi regner med, at der vil blive rejst flere sigtelser de kommende dage.

Dagens Gossip