Politiet i Belgien anholder fire efter spor om nyt angreb

Politiet i Belgien har fængslet fire personer, efter der er fundet spor, som tyder på, at et nyt angreb i landet var ved at blive planlagt.

De anholdte mistænkes for at have rekrutteret jihadister i Syrien og Libyen, siger en talsmand for den belgiske statsanklagemyndighed Eric Van der Sypt til AFP.

- De fire var mest involveret i rekruttering, siger talsmanden og tilføjer:

- Og vi fandt spor, der tyder på, at der var planer om endnu angreb i Belgien.

Oplysningerne kommer frem, efter at tre selvmordsbombere angreb lufthaven i Bruxelles og en metrostation den 22. marts og dræbte 32 mennesker.

Siden terroranslagene i marts har forventningen - eller frygten - i Belgien været, at der vil komme flere angreb eller forsøg på angreb i landet.

Den tidligere belgiske efterretningschef Alain Winants har tidligere forklaret, at han ser mørke skyer og nye terrortrusler over Belgien og resten af Europa.

- Vi må i meget lang tid leve med en overhængende trussel om nye terrorangreb, også i Belgien, sagde Alain Winants i slutningen af april på et møde i tænketanken European Policy Centre om læren af terrorangrebene.

Et angreb i Paris i november kostede 130 mennesker livet. Her var det også selvmordsattentater, og efterforskningen har siden afsløret spor til islamister i Bruxelles og tråde mellem gerningsmændene til begge attentater.

I forhold til indbyggertallet er Belgien det land i EU, hvorfra flest er rejst til Syrien og Irak for at deltage i hellig krig.

Det anslås, at 500 såkaldte "foreign fighters" er rejst fra Belgien til de to lande.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip