Politiet i Californien slår ned på moderskabs-turisme

Skrevet af admin

03/03/2015

Dagens topnyheder

De amerikanske myndigheder har under en koordineret aktion slået til mod omkring 20 steder, der mistænkes for at blive brugt til det, der kaldes moderskabs-turisme.

Det er steder, hvor gravide udenlandske kvinder indlogerer sig og føder børn.

Kvinderne håber så, at når børnene er blevet født i USA, så bliver de amerikanske statsborgere.

Det er politifolk fra forbundspolitiet FBI, der har slået til mod de såkaldte moderskabs-hoteller, siger embedsmænd fra immigrationsmyndighederne.

De siger videre, at kvinderne på stederne overvejende er kinesere, der betaler fra 15.000 til 50.000 dollar for tjenesten.

Det svarer til fra 100.000 kroner til over 335.000 kroner.

Kunden køber en pakke, og så er prisen afgørende for, hvor meget der skal være i pakken - for eksempel rejse, ophold, mad og drikke med videre.

De steder, der er blevet stormet af politiet, er blandt andet lejlighedskomplekser i Los Angeles, Orange og San Bernardino.

Der skal ikke være foretaget anholdelser, men myndighederne har ledt efter beviser som eksempelvis kvitteringer og andre dokumenter.

Tv-stationen NBC var til stede med et kamerahold ved et af stederne.

- Jeg gør det her af hensyn til uddannelsen for næste generation, forklarede en kvinde på stedet til NBC.

Politiet havde i øvrigt lægepersonale med for det tilfælde, at en kvinde pludselig skulle føde.

Der er ingen officielle tal for, hvor stort et omfang den såkaldte moderskabsturisme har.

The Wall Street Journal skriver, at gruppen The Center for Immigration Studies, der støtter politiets aktioner mod centrene, anslår, at der årligt fødes omkring 40.000 børn i USA på denne måde.

De bliver så automatisk amerikanske statsborgere med ret til de statslige goder, det giver. Når de bliver 21 år, kan de sponsorere, at familiemedlemmer i udlandet legalt kan flytte til USA.

/ritzau/Reuters